Közéleti csütörtök – vendég: Tóbiás József

brunnert

Közéleti csütörtök – vendég: Tóbiás József

Az MSZP helyi szervezetének szokásos, kéthetente rendezett “Közéleti csütörtök” című fórumának vendége a legutóbbi alkalommal Tóbiás József országgyűlési képviselő volt. Az érdeklődőkkel való találkozás előtt a választásokról, aktuális politikai kérdésekről tartott sajtótájékoztatót.
Tóbiás József felvázolta azokat a terveket, amiket a kormányváltó erők győzelmük esetén azonnal végrehajtanának. Négy fő területet határoztak meg, ahol az első évben változtatásokat szeretnének véghez vinni. Az egyik a jogállamiság helyreállítása.

A társadalomban sok igazságtalanságot tapasztalnak. Elsősorban a különböző rétegek közötti különbséget kívánnák csökkenteni. Többek között az egy kulcsos, 16 %-os adó progresszívvé tételével is. Harmadik célkitűzés a kiszámítható, jogbiztonságot nyújtó gazdaságpolitika. Végül a nyilvánosság kiegyensúlyozottságának visszaállítását említette fő feladatnak.

Nagyon fontos feladatként említette még a gyermekszegénység felszámolását. Az országjárás során úgy tapasztalja, hogy mindenki sokkal nyitottabb, mint korábban, ám félelmet is érezni az emberek részéről. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy úgy érzi, nő a baloldal támogatottsága. Brunner Tibor hozzátette: szeretné, ha az MSZP programja minden emberhez eljutna.

A sajtótájékoztatót követően került sor a “Közéleti csütörtök” rendezvényére, ahol az érdeklődők részletesebben megismerhették a média részére ismertetett programot.

Keszthelyi Televízió – Tüskés Balázs

4 Comments so far

Leave a Reply