MSZP delegációja Erdélyben

brunnert

MSZP delegációja Erdélyben

„Hogyan tovább Európa? témakörben kerül sor a 11. EU Táborra július 8–13. között Marosfőn a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága, a Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében”.

A szervezők meghívásának eleget téve az MSZP delegációja – Kiss László Országgyűlési képviselő a Nemzeti összetartozás bizottságának tagja, Rózsa Endre az MSZP Határon Túli Magyarok Tagozatának alelnöke, Brunner Tibor a Societas alelnöke – is jelen volt a rendezvényen.

A táborban a szabadidős tevékenységek alapját a helyszínen meghatározott csapatok közti vetélkedőre építették, érdekességként pedig egy elnökválasztási kampány folyamatát szimulálták. A tábor, mint a fiktív ország területe az Eutópia nevet viselte, amelyben nyolc csapat állított jelöltet, majd küzdött meg az államelnöki címért és a fődíjért. A nyertes csapat egy brüsszeli tanulmányúton vehet részt.

Kiss László MSZP-s országgyűlési képviselő szerint a résztvevők, szervezők és meghívottak számára egyaránt hasznos és tanulságos hét zárult, mely során a hagyományokhoz híven a közös tanulás, beszélgetések, informálódás és szórakozás volt mindvégig az előtérben. A képviselő elmondta, hogy a Magyar Szocialista Párt azt szeretné, ha minden magyar esélyeket kapna a szülőföldjén való boldogulásra, a határon túli magyar szervezeteket pedig olyan fontos partnereknek tekinti, amelyekkel együttműködni kell, de nem diktálni nekik, ahogyan azt a kormány teszi.

25 Comments so far

Leave a Reply